Zaterdag 7 september 2013, geweldig genoten!

In elk geval heb ik zelf geweldig genoten, maar ik kreeg toch wel de indruk dat ik niet de enige was.

Ik begon zelf met een privé lesje van een half uur aan iemand die momenteel in een groep niet helemaal meekomt.
Even iets helemaal anders voor hem: clickeren!
En ja, dat ging, stapje voor stapje, best goed!
Dan heb ik lol voor tien hoor, als je de betreffende persoon én zijn hond helemaal ziet opveren. Oefenen is leuk!

Daarna “even gauw” in een kwartiertje een puppenbaas met zijn pup toetsen. Vorige week was de toets voor de hele groep maar toen had hij net die ochtend zijn auto kapot, lekke band. En nee, niet iedereen kan dat zelf oplossen, tegenwoordig hébben veel auto’s niet eens een reserveband aan boord!
Het ging goed, ondanks de zenuwen van het baasje!

Om tien uur had ik weer mijn Basis groep, nu uitgebreid met de net en vorige week getoetste pup-combinaties. Dat is dan meteen de laatste keer dat ik ze zo kan noemen, ze hebben nu pubers! En dat was te merken ook…
Er liepen verspreid door de groepen twee loopse teefjes en één drachtig teefje over het veld, en daarvan raakten die puberreutjes helemaal van de kaart. Lastig voor hun bazen, dat wel, maar niet onoverkomelijk.
Keileuke groep is het zo, en de “nieuwelingen” pikken de boel behoorlijk snel op.
Na de les heb ik even apart gewerkt met een baasje met puberend AmStaff teefje. Beestje trekt als een trekker-trek-trekker, maar lijkt ook al wel loops te worden. Is dus even wat werk aan!

De Rally-O groep liep lekker. Ik had een makkelijk en een wat moeilijker parcours staan. Korte parcoursjes zodat niemand lang hoeft te wachten, maar wel met een uitdaging erin.
Omdat ik dus twee parcoursen tegelijk in de gaten moest houden ging er soms iets niet helemaal goed op de moeilijkere, maar tot mijn plezier werd dat uitstekend opgevangen door de wat meer ervaren loopsters uit groep zelf. Dat gebeurt trouwens vaak in deze groep, ze helpen elkaar. Doen elkaar dingen voor, geven elkaar tips en trucs, en juichen elkaar toe als er iets ineens lukt. Geweldige groep, die houd ik! 😀

Thuisgekomen heeft Rob maar eens op MarktPlaats gecheckt of dat Hollandse Herdertje, wat er alwéér niet was, misschien via die weg werd weggedaan. Dat het thuis niet boterde met dat beestje was ons allang duidelijk. Alleen hadden zij beloofd om áls het toch niet ging contact met ons op te nemen want dan zouden wij hem overnemen. Wij willen immers toch graag weer een herdertje erbij.
Hij stond niet op MP maar wel een erg leuk Mecheltje, wat bij navraag de volgende dag helaas al gereserveerd bleek te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s