Zaterdag 27 juli 2013, puppies en gedonder. ;-)

De tijd vliegt!
Dit was alweer de tweede zaterdag met alleen maar puppies en verder, dus na 09:30, geen lessen meer.
Behalve dan de “lessen” van onze interne opleiding, want er was één assistente gemotiveerd genoeg om dat voor een tweede zaterdag op rij mee te maken. Mogelijk klinkt dit nu iets te negatief voor de overige assistentes, maar die hadden een goed excuus: ze waren er niet! 😀

Ik zelf heb de halve les van Puppen 2 overgenomen. Letterlijk dan, er waren slechts twee cursisten van deze groep aanwezig dus zijn we één op één gaan werken. Ook leuk! Ik mocht een gemotiveerde baas met een vreselijk leuk Fransje begeleiden. Wel lastig voor de baas dat het Fransje mij ook zo leuk vindt…
In de speelwei liet het Sarplaninacje al zien dat hij niet met zich laat sollen dus hij mocht naar een weitje met wat groter grut. De Briard bleek ineens groter dan de Sarpla te zijn, wat groeit dat spul toch hárd allemaal!
De enige nieuweling was een heel klein zwart Labradortje, wat een aandoenlijk humpie!

Na de les hebben we onderling wat geoefend met de opdracht “Wandelen zonder Trekken”. Onze assistente mocht de oefening aan RJ uitleggen omdat zijn hond (na enige aansporing) zo trok. Daarna werden de rollen omgedraaid omdat haar hond ook nogal trekt, haha!

Inmiddels betrok de lucht steeds meer, en tegen de tijd dat we besloten te stoppen donderde het in de verte en vielen de eerste druppels al. Eerst maar een paar druppels, maar dat sloeg toen ik al onderweg naar huis was ineens om in regelrecht noodweer! Rijden werd gewoon griezelig met die harde windvlagen en ondoorzichtige regengordijnen!
Later heb ik gehoord dat die harde buien elders nog voor best veel schade hebben gezorgd, gelukkig viel dat hier enorm mee.

Nog twee stille zaterdagen te gaan (waarop we wel zelf blijven oefenen), en dan komen alle andere combinaties ook weer op het veld.
Ik kan haast niet wachten, ik mis ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s