Zaterdag 13 juli 2013, apenkooien!

De laatste les voor de zomerstop van de Basis- en SHH-groepen, net als de laatste les voor de Kerst-stop, maken we altijd een beetje speciaal. We gaan dan apenkooien, met alle groepen!
Wat houdt dat in? Nou, we zetten een heleboel hindernissen van de Behendigheid op het veld, en doen die met alle lesgroepen. Wel rustig aan, het is immers nieuw voor de meeste honden en bazen, en het moet natuurlijk wel leuk blijven.
Het was wel behoorlijk warm, dus hielden we de waterbakken zoveel mogelijk gevuld voor alle lopende honden en ook alle honden van onze eigen mensen die her en der aangebonden lagen.

Elke keer weer vind ik het prachtig om te zien hoe snel de honden aan iets nieuws wennen.
De eerste keer willen ze écht niet, héus niet, door de tunnel, dus lokken we ze er met veel brokjes en soms wat zachte dwang doorheen. De tweede keer gaat het wat aarzelend maar al een stuk makkelijker, en de derde keer zijn ze eerder dan de baas bij de andere kant!

Bij de pups ging het allemaal redelijk makkelijk.
De hele jonge pups hebben nog niet geleerd om ergens bang voor te zijn, en de wat oudere pups zijn dermate nieuwsgierig dat die ook bijna vanzelf overal doorheen en overheen gaan.
En zeg nou zelf, een pupje wat midden op de brug om zich heen zit te kijken met een parmantige harses, is toch prachtig!
Helaas hebben we dit keer zelf geen foto’s kunnen maken, maar ik heb me laten vertellen dat er wel gefilmd is en dat we die eerdaags op ons filmkanaal kunnen plaatsen. Leuk!

De Basis groep ging ook lekker overal doorheen en overheen, had alleen af en toe wat meer aansporing nodig. Het verschil tussen de Retrievers en de Herders werd ineens heel duidelijk, toen twee Retriever-achtigen zonder probleem door de slurf gingen, en we het ding voor de twee Herder-achtigen van dezelfde leeftijd toch eerst danig moesten inkorten.
Toen bleek mij ook wel dat ik met slechts één hand een stuiterende RotMechBorderNewf niet echt kon houden. Gelukkig kwam een andere cursist me te hulp, dank je wel Bas!

Het laatste uur had ik drie Rally-O cursisten plus een nieuwelinge met een Aussie die zeer duidelijk te zien gewend was aan toestellen. Leuk om te zien! We hebben de SHH2 groep er maar bij genomen, gezellig zo samen.

Meteen daarna was de SHH2 groep aan de beurt voor hun SHH eindtoets.
Daar gingen ze redelijk rap doorheen met z’n vieren, met goede resultaten.
Toen nog even snel het veld leegruimen, even napraten, en óp naar huis voor een welverdiend visje en rust… want je wordt er wel moe van hoor! 😉

One thought on “Zaterdag 13 juli 2013, apenkooien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s