Zaterdag 25 mei 2013, toetsen en lessen

Eindelijk voelde ik me goed genoeg om weer op het veld te komen.
Willen jullie wel geloven dat ik het ontzettend gemist had?
Wel moest ik nog even rustig aan doen, vandaar dat ik voor deze ene keer de puppen maar eens overgeslagen heb. Natuurlijk was ik er wel op tijd om ze nog te kunnen zien spelen, dat is toch veel te leuk om te missen!

Om 10 uur moest ik dan echt aan de slag, en wel als keurmeester van de Basis groep die ik tot begin mei les gegeven had.
En wat waren ze goed! Dat wist ik natuurlijk al, maar nou kwam het ook op papier te staan. Zelfs de Frenchies gingen liggen, alleen Brammetje wilde niet plat. De rest van de oefeningen ging zó goed dat een aantal oefeningen bij sommigen al op niveau ster (hoogste stap, zonder brokje) kwamen!
Ze gaan gelukkig ook allemaal door naar de volgende groep, dus over een tijdje hebben ze allemaal een Sociale Huis Hond!
Helaas blesseerde AmStaffje Diesel zich net een minuutje voor de toets, en leek het zijn baas en mij verstandiger dat hij direct een dierenarts zou opzoeken. De uitkomst is wat minder mooi, hij heeft een scheurtje in de groeischijf van de schouder, en moet dus twee tot vier weken benchrust houden. Nou hoef je Diesel niet in een bench te zetten want die breekt hij af, maar bij de baas op de bank ligt hij wel rustig en stil. Makkelijke keus toch?

Het laatste uur heb ik met de Rally-O groep besteed aan wat simpele GG oefeningen. Dat die niet voor iedereen simpel zijn bleek al gauw, maar goed, daarvoor noemen we het dan ook OEFENingen hè, geen opdrachten!
Dat vonden ze allemaal toch wel leuk om te doen, dus dat doen we volgende week nog een keertje dunnetjes over. Uitdaging!

RJ had om half twaalf een privé cursist voor een half uur, maar zoals gewoonlijk werd dat zowat anderhalf uur, haha! Ik ben heel benieuwd naar hoe dat hondje zich in een groep gaat gedragen, en morgen ga ik dat zien want dan komt hij in mijn nieuwe Basis groep.

Om 13:00 uur was het dan tijd voor de puppentoets. John moest even naar huis om zijn eigen honden uit te laten dus heb ik die groep maar even onder mijn hoede genomen totdat hij weer terug kwam. Dit is de groep die volgende week mijn nieuwe Basis groep wordt, zo kon ik dus alvast even spieken hoe ze zijn. Leuk!
Toen John terug kwam ben ik toch maar gauw naar huis gegaan, had de pijp best leeg.

Hierna kwam er om 14:00 uur nog een toetsgroep, en wel voor de eindtoets SHH. Dat waren maar vier kandidaten dus dat ging redelijk snel heb ik gehoord.
Volgende week nog even een extra pup toetsen die er vandaag niet was, en dan eind juni of begin juli nog een groepje pups toetsen die tegen die tijd ook wel rond de zes maanden zijn.

Rond half vier kwam RJ ook thuis, en konden we eindelijk genieten van een welverdiend gebakken visje.
Daarna ligt die bank wel erg lekker… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s