Zaterdag 26 januari 2013, waterkoud

Allemachies wat was het koud! Er lag nog steeds sneeuw op het veld, en er hing een sneeuwdreiging in de lucht. Het vroor een graad of zeven toen ik naar het veld reed, maar dat werd gauw warmer. Nou ja, min twee is toch warmer dan min zeven?

Van mijn puppengroep was er eentje gestopt, zij gaan liever elders één op één lessen. Is voor baasje waarschijnlijk ook wel beter, voor hondje niet want is al angstig voor andere mensen en honden en zal zo weer meer gedesocialiseerd raken vrees ik.
De overige puppenbazen kregen van mij te horen dat ze eind februari toets hebben. Wat meteen een hoop commentaar opleverde, het is dan voorjaarsvakantie dus zijn veel mensen er niet. Weet ik dat dan niet? Nee, dat weet ik niet, maar nu wel. Hm. Dan moeten we die toets maar verzetten want om nou weer in drie groepjes te gaan toetsen, nee, dat zien wij niet zo zitten.
Helaas was het weer te koud om de blijf-oefening te doen, die krijgen ze dan volgende week. Als het dan niet wéér zo koud is!
De hierkom oefening gaf grote hilariteit, ondanks de onrust van alle beginnende pubers kwamen ze allemaal direct naar hun baasje toehollen. Bij een Frenchie ziet dat er erg grappig uit. Voor de zekerheid liet ik de bazin haar Frenchie wel oppakken en even wegdraaien toen zijn boezemvriendje aan de beurt was, anders was die zeker niet naar zijn vrouwtje teruggekomen! Stoere herder Bo begon te gillen toen zijn vrouwtje wegliep, toch niet zo stoer?
De oefening spelen bleek nieuw voor deze groep te zijn, en toch deden ze dat meteen best goed! Goeie groep dus!

Met mijn basisgroep had ik dit keer de luxe van een assistent! Een helemaal nieuwe assistent, maar na een korte uitleg kon hij me al wel helpen met de hierkom oefening. Geweldig om te zien, ook deze onrustige pubers kwamen allemaal zonder mankeren bij hun baas.
Verder heb ik ze eigenlijk alleen maar laten lopen, aandacht, wandelen, nog wat wandelen, en oja, de oefening spelen had ook nog gemoeten maar toen bleek het al tijd te zijn!

De Rally-O groep was geen groep maar slechts één cursiste met hond, maar wat een kanjers zijn dat!
We hadden geen parcours opgezet, maar wel een (voor ons) nieuwe oefening eruit gepikt.
Het is een oefening uit de Working serie, en wel de Barrel Race. Novice niveau, dus nog redelijk dicht bij elkaar allemaal.
En dat viel nog niet mee! Vooral linksom is lastig voor Dorit, de rechtsom had ze in een paar minuten door.
Wordt vervolgd, zeg maar!

RJ had om één uur nog een privé klantje met een enorme bruine labrador.
Ik heb dat niet afgewacht, had het inmiddels wel echt koud gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s