Zaterdag 5 januari 2013, een goed begin

Is iedereen bijgekomen van het vele eten, het vuurwerk, en de champagne, en zit iedereen boordevol goede voornemens?
Dan beginnen we het nieuwe jaar goed!

Toch niet zo heel goed misschien, in elke groep misten we wel iemand die zich niet had afgemeld.
(Update: een aantal mensen blijkt zich “vorig jaar” op het veld afgemeld te hebben. Dat dat niet werkt wordt dus weer erg duidelijk zo, helaas. Misschien maar weer eens een mailtje aan wijden.)
Zij die er wel waren hadden er zin in, en het ging lekker!

Mijn puppengroep begon al iets nerveus te worden toen ik ze vertelde dat ze nu de “toetsgroep” zijn. Niets om bang voor te zijn jongens, jullie kunnen toch niet zakken want ze worden niet opnieuw pup!
De komende weken ga ik wel hard met ze oefenen, zodat ze allemaal met gemak door de toets wandelen. Zonder te trekken natuurlijk, haha!

Mijn Basisgroep had uit acht personen moeten bestaan maar had er maar vijf. Afmelden is een kunst apart? Twee daarvan komen volgende week wel, weet ik al, de derde haakt waarschijnlijk af helaas. Sja, we hebben nou eenmaal geen doordeweekse groepen voor de opvoeding.

We zijn met een voor deze groep nieuwe oefening begonnen: “staan”. En dat blijkt met een kleine hond een stuk lastiger dan met een grotere hond!
Aankomende week komen we daar op terug, dan mogen ze het voordoen aan die andere twee. Ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan, maar heb er alle vertrouwen in. Goeie groep!

En toen was het tijd voor de laatste groepen.
Meervoud, jazeker, want we hebben weer een SHH groep! Met deze groep heeft RJ na de “gewone” oefeningen een heel simpel Rally-O parcoursje gelopen, om ze ermee te laten kennismaken. Ze vonden het leuk!
De Rally-O groep had het wat moeilijker, ze moesten dit Versatility parcours beginnen met de hond aan de rechterkant. Dat dat niet meevalt moge duidelijk zijn.

Om half één had RJ nog een privé klant met een Engels Stafford reutje, leuk beessie om te zien. Echt één bonk spieren, dat hondje, en heel vriendelijk. Die mag volgende week naar de Basis groep.

Ook nu begon het te spetteren zodra we alles opgeruimd hadden, gaat goed zo!
En dan is thuis dat warme versgebakken visje zo lekker…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s