Zaterdag 22 december 2012, apenkooien!

De wereld ontwaakte druilerig, donker, dreigend met regen.
Wij niet! Want vandaag werd het de laatste lesdag van 2012, en wat doen we altijd op zo’n dag?
Ik hoor nu veel oud-cursisten grinniken, want die weten het al: apenkooien!
En nu hoor ik veel mensen zich afvragen, hoe kan je apenkooien met honden?
Nou gewoon. Je zet een veld vol met allerlei tamelijk makkelijke toestellen uit de Behendigheid, en dan ga je met elke lesgroep een toestel oefenen en na een kwartiertje naar een ander toestel. En als ze dan na een paar toestellen nog puf en tijd overhebben doe je één van de toestellen nog een keer. Of twee.
Of allemaal, maar dat deden we alleen met de Rally-O groep. Dat zijn toevallig ook allemaal ervaren Behendigheid lopers, met maar één onervaren hond erbij en die deed het ook erg goed.

En wat is dat leuk om te doen!
Helaas kan ik alleen van mijn eigen groepen vertellen, de andere groepen heb ik af en toe wel gezien en zeker gehoord, maar niet goed genoeg om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen.
Gelukkig hadden we een extra assistente, anders was het wel erg pezen geworden voor iedereen om op tijd overal te kunnen helpen.
Mijn puppengroep:
Een stoere Rottweiler pup die als een juffertje over de (lage) puppenbrug trippelt.
Een stoer Frans Bulletje die als een miniatuur tank door de tunnel davert.
Een angstig Fries Stabijtje die door zijn baas tegemoet gekropen werd in de slurf.
Een slungelige Duitse Herder die zich zowat met slurf en al omdraaide.
Een ontspannen zwart Labrador teefje die dankzij haar ervaren bazin alle hindernissen nam alsof ze dat al járen zo deed.
En een stuiterend Bichonnetje die nergens een punt van maakte.
En als je dan de gezichten van al die baasjes en bazinnetjes zag, onbetaalbaar!

Mijn Basis groep, de leuke puberbende:
De grootste van het stel, een bruine Labrador reu, was ineens niet zo groot meer. Vooral de brug en de slurf vond hij wat griezelig, en het kostte ons best wel wat moeite om hem toch over te halen het te doen. De tweede keer ging al makkelijker, en de derde keer door de slurf moest zijn vrouwtje hardlopen!
Het wat kleinere bruine Labrador teefje deed het allemaal wat rustiger en daardoor ook een stuk makkelijker.Leuk evenwichtig hondje wordt dat.
Het ruwharig Dwergteckel dametje was nergens echt van onder de indruk, ze deed het gewoon, en met een echt damesachtig trippeltje leek zij de brug echt als catwalk te gebruiken.
Het ruwharig Jack Russeltje had ook de grootste lol samen met zijn vrouwtje, al was af en toe haast niet te zien hoe ver hij al door de slurf was.
De jonge Border Collie liet zien dat hij vindt dat zijn toekomst in Behendigheid ligt, en zo te zien vindt zijn baas dat ook!

Tot slot hadden we de Rally-O groep nog.
Hier heb ik zelf meegelopen met Bandit, ons Golden autistje, want hij vindt dit echt helemaal het einde! Stapelgek word je dan ook van hem, hij wil hij wil hij wil nununu!
Er zat maar één onervaren hond in de groep, maar met een ervaren bazin, dus die ging al snel als een speer overal overheen en doorheen. Alleen de slalompaaltjes waren nog wat lastig voor haar, sja, dat moet je leren hè?
Onze instructeur daagde ons uit om op commando te gaan werken, dus zelf blijf je staan terwijl je je hond van toestel naar toestel dirigeert. Nodeloos te zeggen dat dat veel hilariteit opleverde, al ging het vaak best goed.
Vooral met zwarte Labrador Dorit, maar goed, die doet het ook al járen hè, en goed ook!
Blonde Bandit van mij liet zich ook redelijk sturen, maar was een beetje te druk in zijn kop om dat echt goed te doen.
Groenendaeler Corben kwam steeds weer terug naar zijn vrouwtje, die is zo gewend dat zij meeholt dat hij haar gewoon op kwam halen leek het wel.
En zwarte Labrador Julia, onervaren als ze was, moest natuurlijk nog helemaal begeleid worden, maar die is wel veelbelovend hoor!
Cavaliertje Jimmy tenslotte had de grootste lol van allemaal leek het wel. Steeds als iemand anders liep stond hij alweer aan de lijn te trekken een een beetje te miepen, zo’n zin had hij!

Na afloop hadden we met z’n allen het veld ook weer snel leeg en opgeruimd. En toen begon het te regenen!
Ik denk dat de enorme grote grijns op mijn gezicht heeft gezeten tot ik thuis na het eten in slaap viel… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s